top of page

קריאת מחיר למסחר יומי (ניתוח טכני מתקדם)

  • תמונת הסופר/ת: BlackBull
    BlackBull
  • 15 ביוני 2024
  • זמן קריאה 3 דקות

בפוסט הזה החלטתי לחשוף ולהסביר על הדרך שבה אני קורא את תנועת המחיר.

איך אני מזהה חולשה במניה, איך אני מזהה חוזקה, איפה יש סבירות גבוהה יותר לשורט ואיפה ללונג ואיך אני מנצל את זה לטובתי.


יאללה, מתחילים...


1. חולשה במניה: שימו לב שיום לפני, באפטר מרקט, המניה עלתה חזק מאוד כ-66% בשיא שלה. לאחר מכן ירידה חזקה לאיזורי 0.32 סנט ואז שוב ניסיון עליה בפרה מרקט.

המניה פותחת עם נר ירוק וווליום גבוה מאוד, אך מיד אחריו מגיע נר אדום עם ווליום הרבה יותר גבוה מה שמעיד על עוצמה של השורטיסטים במניה. כמו כן החלק שסימנתי בכחול הוא איזור של כסף טיפש. מה הכוונה? ברגע שסוחרים מתחילים (ומידי פעם גם מתקדמים) רואים שמניה עולה עשרות אחוזים הם רוצים להצטרף אליה כי הם מפחדים שהיא תמשיך לעלות עוד עשרות/מאות אחוזים בלעדיהם (FOMO - FEAR OF MISSING OUT או בעברית הפחד מלפספס). מה שקורה שברגע שהם קונים הכסף החכם מוכר ואז יוצא מצב שהם תקועים עם סחורה באיזורים הגבוהים (הסימון הכחול) ורק מתפללים שהמניה תגיע קרוב למחיר הכניסה שלהם כדי שהם יוכלו לצאת.

זה בדיוק מה שקורה כאן בפרה מרקט. המניה מנסה לעלות, קונים חדשים "נלהבים" נכנסים אך הקונים מאתמול ושורטיסטים חדשים שרואים הזדמנות לוקחים את המניה לשורט ובכך יוצרים לחץ מכירות אגרסיבי שמלווה בווליום גדול מאוד. וכתוצאה מכך המניה קורסת.


2. חולשה במניה: שימו לב שכאן הסיפור הוא די דומה. המניה התחילה בעלייה באפטר מרקט. המיקוד בכל עלייה צריך להיות על הנרות הווליום. כאשר אני מקבל ווליום גבוה בפיק (איזור עליון) העיניים שלי שם כי זה איזור שאני יודע שבו יש הרבה קונים "כלואים". ברגע שהמניה הגיע לאיזורי ה-4.5$ היא התחילה לדשדש ומראה חולשה בכל איזור הדשדוש. בפרה מרקט של יום אחרי המתנתי כדי לקבל אישור לחולשה ואחרי שקיבלתי את הנר היפוך ממש לפני הכניסה באיזורי 3.75$ החלטתי לקחת את העסקה לשורט. הוספתי פעמיים כמויות במהלך הדרך וסגרתי את העסקה ממש בתחתית. לאחר מכן המניה עלתה שוב למעלה וניתן היה לתפוס אותה לסיבוב שני אך אני כבר לא הייתי מול המחשב.


3. חוזקה במניה: עכשיו נדבר איך אנחנו מזהים כוח של קונים. שימו לב לעלייה של המניה והווליום משעה 9:30 עד שעה 10:05 לעומת הנרות היורדים אחרי. תשימו לב איך הירידה (תיקון) הוא עם ווליום יורד וקטן יותר מהווליום העולה (שימו לב גם לגודל של הנרות). מכאן אנחנו מסיקים שיש כוח לקונים. עד כמה הכוח חזק? אין לדעת. לכן ניתן לקחת את העסקה עם חצי כמות ממש מעל הנר האדום בשעה 10:30 או לתפוס והוספה בפריצה של 2.2$. המניה עלתה כ-48% עד לשיא שלה.


4. חוזקה במניה: דוגמא אחרונה לפוסט. מה שאנחנו רואים זה עליה באפטר מרקט יום לפני ואז דשדוש עולה במשך כל האפטר מרקט עד הסגירה. בפרה מרקט אנחנו מקבלים נר ירוק עם ווליום מאוד מאוד גבוה (יותר גבוה מעל אחד מהנרות באפטר מרקט) ואז שימו לב טוב טוב בפרה מרקט קיבלנו: נר היפוך אדום עם ווליום מאוד נמוך לאחריו נר ירוק עם ווליום יותר נמוך. כניסה מצויינת תהיה מעל הנר הירוק הקטן וסטופ מתחתיו המניה עלתה מעל 120% בפחות מ-15דק'.

כמה המניה תעלה? אף פעם אין לדעת לכן חשוב לקחת רווחים במהלך הדרך.


הדרך שלך לזהות האם המניה מראה חוזקה או חולשה היא על ידי התבוננות בנרות והווליום, הם יספרו לך את הסיפור. כשאני רואה אנשים שמשתמשים במלא אינדיקטורים, זה פשוט גורם לי להבין שהם עושים טעות כי האינדיקטורים מבוססים על תנועת המחיר והווליום וכל הסתמכות על אינדיקטורים היא בעצם מראה את ההתנהגות בדיעבד מה שגורם להם להפסדים.



אם הפוסט תרם לכם ואתם רוצים להפוך לסוחרים טובים יותר ורווחיים יותר,

תשתפו עם חברים ותרשמו לרשימת התפוצה.(מאות רשומים כבר בפנים).


להרשמה לרשימת התפוצה.

2 Comments


galit
Jun 15, 2024

מאוד אהבתי את ההסבר המפורט ואת המשחק של הווליום עם גודל הנר. אני חווה לאחרונה שזו הדרך להבין לעומק רב יותר את הסיפור וזה הופך את המסחר למקום פחות מעורפל. פוסט מעולה וחשוב.

Like
BlackBull
BlackBull
Jun 16, 2024
Replying to

לגמרי! תודה רבה 🙏

Like
bottom of page