top of page

הניהול סיכונים הנכון שיביא אותך לריווחיות במסחר יומי

  • תמונת הסופר/ת: BlackBull
    BlackBull
  • 4 ביולי 2023
  • זמן קריאה 3 דקות

אני רוצה לדבר אתכם על אחד הגורמים החשובים ביותר כדי להיות סוחר יומי מצליח - ניהול סיכונים. בין אם אתה סוחר מקצועי או רק מתחיל, ניהול סיכונים הוא המפתח להשארות במשחק הזה לטווח הארוך.

שימו לב לתמונה למעלה. רוב הסוחרים לא מבינים שאפשר להיות על פחות מ-50% הצלחה ועדיין להיות ריווחי. עכשיו בואו אני לא מדבר על לעשות עשרות דולרים בחודש אלא אלפי דולרים אם לא עשרות אלפי דולרים. כדי להגיע לרמה שאתה יודע לייצר משכורות משוק ההון אתה חייב להתנהל בצורה נכונה.


הנה הטיפים שלי לניהול סיכונים נכון:


1. כמה אתה מוכן להפסיד: לפני שאתה נכנס לעסקה אתה חייב לדעת כמה הולך להפסיד בה וכמה אתה מצפה להרוויח. אם מראש אתה יודע שאתה הולך להרוויח 1:1 אז מלכתחילה אל תיקח את העסקה כי סטטיסטית לטווח הארוך זה לא משתלם לך. תכוון לקחת עסקאות של לפחות 2:1 כלומר להרוויח לפחות פי 2 מההפסד (סיכנת 100דולר לעסקה, צפי הרווח שלך צריך להיות לפחות 200דולר).


2. סיכון: הכמויות שאתה סוחר איתן חייבות להתאים לגודל החשבון שלך. אם יש לך חשבון של 2500דולר, אתה לא יכול להכנס לעסקאות עם סיכון של 250דולר לעסקה. למה? כי אחרי 10 עסקאות כושלות אתה מוחק את החשבון (עזבו שהוא יסגר כנראה לפני בגלל חוסר ביטחונות... אבל הבנתם את העיקרון). לכן חשוב מאוד להתאים את גודל החשבון לגודל הסיכון שאתם מוכנים לקחת. לדוג' חשבונות של 2500ד' יהיה נכון להתחיל לסכן באיזור ה-20-25דולר לעסקה (איזור ה-1%), תלוי בעמלות ובניסיון שלך כסוחר. הגדלת הכמויות צריכה להתבצע בהתאם לצמיחת חשבון המסחר.


3. סטופ לוס: תמיד, תמיד, תמיד אבל תמיד תשתמש בסטופ לוס. בתחילת דרכי הייתי שם סטופ ולוס ואז כשהמניה הייתה מתקרבת אליו הייתי אומר לעצמי הנה היא עכשיו הולכת להתהפך כמו שהיא תמיד עושה ואז אני יהיה ברווח. אז מה הייתי עושה, מוריד את הסטופ לוס ונותן למניה לעבוד. זה עבד לי כמה פעמים (איזה כיף לעשות טעות ולהיות צודק בה) ובפעם שזה לא עבד הפסדתי את כל מה שהרווחתי ונכנסתי למינוס שמן. הייתי צריך לקבל את הכאפה הזאת כדי להבין שסטופ לוס הוא ברזל והוא לא משנתה ויהי מה! הרי זאת המטרה שלו בסופו של דבר להגן עלינו מהלפסיד יותר ממה שתכננו.


4. אוברטריידינג: אתה חייב לדעת מתי לעצור! תציב לך רווח/הפסד יומי, הגעת אליו - תעצור!. אל תחרוג מעבר למה שהצבת לעצמך, זה מתכון להחזיר את כל הרווח שעשיתה חזרה לשוק ואף להכנס להפסד.

זה יכול לעבוד לך מספר פעמים אבל בפעמים שזה לא יעבוד אתה תבין שאוברטריידינג הוא רע.

למה אנחנו עושים את זה?

לרוב זה מגיע משתי סיבות גרידיות או נקמה.

הפסדתי בעסקה - אני עכשיו אומר לעצמי, אני חייב להחזיר את ההפסד ולהכנס לרווח ואז אני מתחיל לחפש עסקאות בכוח שבכלל לא מתאימות לשיטת המסחר שלי. מי שמחפש בכוח - מוצא, אבל לא באמת את מה שהוא היה צריך למצוא אלא מוצא את ההיפך הגמור וההפסד שלך הופך להיות עמוק יותר.

הרווחתי בעסקה - אני בשוונג, אני מרגיש שאני יכול לעשות הרבה יותר. מחפש שוב פעם בכוח ומוצא והפעם אני מחזיר לשוק את כל מה שהרווחתי ואף נכנס להפסד.


5. משמעת: הסעיף הזה כל כך חשוב שאני מציע לכם לתלות אותו מעל המסך שלכם. משמעת כוללת בתוכה את כל הסעיפים שדיברנו קודם. אתה חייב לעבוד לפי הכללים שאתה מציב לעצמך ולא לחרוג מהם, אפילו לא מילימטר.

הצבת סטופ בשער X, זהו לא נוגע בו. הגיע לסטופ תגיד תודה רבה על העסקה, תלמד ממנה ותשכח ממנה בלי רגשות אשם.

אתה צריך לסכן 200דולר לעסקה, אל תחפש לתת את המכה ולהגיד הנה זאת עסקה "בטוחה" ולסכן פתאום 500דולר. אין דבר כואב יותר מלחשוב שאתה יודע הכי טוב מה הולך לקרות, כי אתה לא ואף אחד אחר גם לא! (אין עסקאות בטוחות בשוק ההון).



לסיכום, תשתמשו בטיפים האלה. אלה הנושאים שאני שם עליהם דגש גדול בקורס שלי והתלמידים שלי יודעים שאני לא מוותר על חריגה מהם! כי אחרת כל מה שהם למדו לא שווה כלום. ומי שנצמד לכללים ולאסטרטגיות מראה לי היום את הרווחים החודשיים שלו.


ככל שתיישמו מהר יותר את הטיפים האלה, תהיו קרובים יותר לרווחיות בשוק ההון.



מקווה שנהנהתם.

עד לפעם הבאה.


מוזמנים להרשם לרשימת התפוצה

Comments


bottom of page