top of page

אסטרטגיית ההשקעה של מייקל בארי

  • תמונת הסופר/ת: BlackBull
    BlackBull
  • 10 בנוב׳ 2024
  • זמן קריאה 2 דקות

זוכרים את מייקל ברי? כן, אותו אחד מהסרט המפורסם The Big Short – זה שזיהה את משבר 2008 (משבר הסאב-פריים) עוד לפני כולם. מאז אותה עסקה שהניבה מיליארדים ללקוחות הקרן שלו, Scion, ברי מתקשה לפגוע בכיוון השוק. למרות זאת, אפשר ללמוד ממנו הרבה, וזה מעניין במיוחד להבין את החשיבה שמאחורי בחירות המניות שלו. לפניכם אסטרטגיית המסחר שלו, אותה דאגתי לתרגם עבורכם.


האסטרטגיה שלי אינה מורכבת במיוחד. אני מנסה לרכוש מניות של חברות לא פופולריות שנראות כאילו הן על סף קריסה, ומוכר אותן כאשר הן מתייצבות מעט. ניהול הפורטפוליו שלי בכללותו חשוב עבורי באותה מידה כמו בחירת מניות, ואם אני מצליח בשניהם, אני יודע שאהיה מצליח.

הנשק שאני בוחר להשתמש בו בבחירת מניות הוא מחקר. חשוב לי להבין את הערך של החברה לפני שאני משקיע אפילו אגורה, האמת שאין לי ברירה, מאז הרגע שנחשפתי לכתביו של בנג׳מין גראהם (הכותב של הספר "המשקיע הנבון", זה שוורן באפט גדל עליו) הרגשתי שנולדתי להיות משקיע ערך. כל בחירת המניות שלי ב100% בנויה על שיטת העבודה ׳מרווח ביטחון׳, שהוצג לעולם בספר "Security Analysis". היום כבר יש לי טכניקות משלי, הרעיון הוא להימנע ולהגן על עצמי מנפילות והפסדים גדולים. אני לא מחפש טריגרים לעסקאות, ערך עצום (שהוא מחפש) מספיק. לא מעניין אותי מה הרמות של השוק, ואני שם מעט מגבלות על השקעות פוטנציאליות. אלו יכולות להיות מניות גדולות, בינוניות, קטנות, טכנולוגיה או לא טכנולוגיה. זה לא משנה. אם אני מצליח למצוא ערך, זה הופך מיד למועמד לפורטפוליו שלי. זה מטריף אותי לשים מגבלות על האפשרויות הקיימות.

גיליתי שהשוק נוטה לזרוק מניות איכותיות יחד עם כלל המניות כשהוא חווה נפילה. זה הזמן שבו אני מוצא תעשיות שלמות שהן קרקע דשנה לחברות מוערכות בחסר. אני משתמש בStock Screener של MSN וזה כלי עזר מצוין למצוא מניות כאלו.


איך אני קובע שיש דיסקאונט (מניה שנסחרת בחסר)?

אני מתמקד בתזרים מזומנים חופשי (FCF) ושווי "פעילות" (Enterprise value, שזה אומר שווי שוק עכשווי פלוס חוב פחות מזומן). אני אבצע סינון של כל החברות לפי השווי פעילות חלקי יחס אבדיטה (Enterprise value/EBITDA ratio). דרך היחס הזה אני אקבל שונות (Variance) על תעשיות שונות והמצב שלהם לפי הסייקל הכלכלי. אם מניה תופיע לי בסינון הפשטני הזה, אז אני אסתכל טוב יותר בכדי לקבוע את המחיר והערך של המניה/חברה הזאת. כשאני עושה זאת, אני לוקח בחשבון את המאזן ואת התזרים מזומנים האמיתי והנכון. אני נוהג להתעלם מהיחס של מכפיל רווח.

בנוסף תשואה על ההון הוא נתון מטעה ומסוכן. עדיף חוב מינימלי, ואני נזהר מהתאמות שעושים למחיר ומנסה להגיע למספרים הריאליים. בנוסף אני משקיע "בציפורים נדירות" ובהזדמנויות ארביטראז׳, ובחברות שנסחרות בפחות משני שליש מהשווי הנקי (הון חוזר נטו פחות התחייבויות). אני נוטה להתרחק מחברות המנוהלות בסגנון של וורן באפט, עם יתרון תחרותי בר-קיימא, אלא אם כן הן נמכרות במחירים אטרקטיביים. אלה יכולים גם לכלול מניות טכנולוגיה, כמובן אם אני יכול להבין אותן. אבל שוב, כל סוגי ההשקעות האלה הן ציפורים נדירות, אבל כשמוצאים אותן, הן ראויות להחזקה ארוכת טווח. 

בחירת המניות: ניהול תיקים מוצלח מתעלה על בחירת מניות ודורש תשובה למספר שאלות קריטיות - מהו מספר המניות האופטימלי להחזיק? מתי לקנות? מתי למכור? האם אני צריך לשים לב לגיוון בין תעשיות וסייקלים קיימים וסייקלים שלא קיימים? עד כמה ניתן חשיבות להשלכות מס להשפיע על קבלת החלטת השקעה? האם תחלופה נמוכה היא מטרה? במידה רבה מדובר במיומנויות אישיות, ולכן לא צריך לחפש ולתת תירוצים אם אתה עושה דברים שונה "מהמקובל".


אני משתדל להחזיק בין 12-18 מניות מגוונות בין תעשיות מדוכאות, ונוטה להיות מושקע ב100%. נראה שהמספר הזה (12-18) עוזר להוריד תנודתיות, אגב, לא שאני רואה עין בעין תנודתיות וסיכון, אבל אני סובל מצרבות ואין צורך להוסיף לחץ. השלכות מס אינן הדאגה העיקרית שלי. אני יודע שמחזור הפעילות שלי יעבור את ה50% בשנה, ואז ההטבות מס די נדחקות לשוליים. אין לי שום פחד (משיקולי מס) למכור מניה שקפצה לי 40-50%. לגבי מה לקנות? אני מערבב מספר ניתוחים טכניים יסודיים ובסיסיים שנשארו איתי עוד מימי כסוחר סחורות. אני מעדיף לקנות באזורי 10-15% מהנמוך של השנה האחרונה (52 שבועות אחורה) באזורים שיש תמיכה. זה בעצם החלק המנוגד אצלי. שהמניה, אפילו אם זה ציפור נדירה, שוברת לנמוך חדש, אני אצא מהעסקה. זה החלק המעשי. אני אולי מאבד עסקה פונדמנטלית, עם פוטנציאל גדול, אבל עובדתית מאז יישום הכלי הזה, לא הפסדתי סכום עצום שיכול היה למחוק את התיק שלי.


כמו כן ניתן לצפות בתיק האחזקות המעודכן של מייקל בארי (נכון לסוף יוני). ניתן לראות שחלק מהאחזקות שלו התמקדו בשוק הסיני כגון: BABA, BIDU, JD.



לסיכום: יש הרבה מה ללמוד מהאיש הזה בעיקר על החשיבה שלו והכי חשוב על הדרך שלו לחתוך הפסדים. משקיעים חייבים להבין שאחד הכלים הכי חשובים לנו כמשקיעים זה לחתוך הפסדים מהר ככל האפשר כדי להימנע מהפסדים גדולים שיכולים למחוק רווחים של חודשים.



מקווה שנהנתם, עד לפעם הבאה.

לרשימת התפוצה לחצו כאן 


בברכה,

יבגני, Blackbull

1 Comment


נילי דבש
נילי דבש
Dec 24, 2024

האם מה שהוא כתב נכתב השנה ?2024 אשמח לעוד כתבות חדשות של מייקל אני מעריצה שלו

Like
bottom of page